Solen går ned over en sommerengUncategorized 

Få en smuk belysning i haven med havelamper

I Danmark elsker vi vores haver. Det er især i sommerhalvåret, at vi bruger en masse tid ude i haverne med lune grillaftener til sent ud på aftenen eller natten. Men når tusmørket falder på, er det vigtigt at have nogle havelamper, som skaber en hyggelig, rolig belysning. På den måde behøver dig og dine gæster ikke at bevæge sig indendørs, når mørket falder på. Tag hellere en lunt tæppe med udenfor og nyd hinandens selskab i de smukke forårs- og sommeraftener, hvor I måske kan være så heldige at høre nattergalen synge i det fjerne, imens havelamperne lyser haven og terrassen flot op. 

Mange børnefamilier har også en tradition for tænde et bål og lave snobrød mv. Det er en hyggelig familieaktivitet, som involverer hele familien. Derudover har et bål også den fordel, at det holder myggene lidt på afstand, hvilket bare er en ekstra bonus.    

Forlæng ude-tiden med havelamper

Vi har så få sommerdage, med lune sommeraftener, i Danmark, og derfor gælder det om at nyde dem alle i fulde drag. Fra ca. slutningen af april til midten af september er det som regel varmt nok til at sidde udenfor i Danmark. Men den danske sommer er som bekendt lunefuld, og derfor er det efterhånden mere reglen end undtagelsen, at der er flere regnfulde dage end sol og sommer. Men nogle gange kan vi være så heldige, at vi oplever et decideret varme- eller hedebølge med flere sammenhængende dage, hvor temperaturen kommer over 28-30 grader. 

Når vi en sjælden gang har det så varmt, så er det ofte også ensbetydende med, at vi kan opleve tropenætter. En tropenat er en nat, hvor temperaturen på intet tidspunkt i løbet af natten kommer under 20 grader. 

Og det er lige præcis på sådanne tropenætter, at det er oplagt at sidde udenfor, da det stadig er så lunt. Omkring midsommer kan vi også være så heldige at se et spektakulært atmosfærisk fænomen, når de lyse natskyer lyser på himlen. De lyser natskyer på vores breddegrader, når det er midsommer og højsommer. Rejser man længere mod nord, bliver det for lyst, mens det er for mørkt om natten, hvis man rejser længere mod syd.

Related posts