RadonmålerPersonlig pleje og Livsstil 

Har du styr på radon?

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

For mange vil radon nok være noget de har hørt om før, men ikke ved præcis hvad er. Det er på trods af at der faktisk har været øget fokus på det de sidste par år. Den øgede fokus kommer i forlængelse af, at der lavet studier der viser, at der er flere der dør af lungekræft forårsaget af radon, end der eksempelvis dør i trafikken. Nu er det ikke meningen at dette skal fremstå som en skræmmekampagne, men nærmere en reminder om, at radon er noget der skal tages seriøst. Det hele falder tilbage på om du overhovedet ved hvad radon er, og hvordan det påvirker dig og dine omgivelser? Hvis ikke, så lad mig komme med en kort opsummering. 

 

Radon er en gasart, faktisk en naturlig en af slagsen. Det vil sige at den er til stede, om vi vil det eller ej. Derfor er det også kun endnu vigtigere at vi alle sammen er bevidste om det, og endnu vigtigere hvordan vi kan imødekomme det. Helt konkret forekommer det når grundstoffet radium, som findes i undergrunden, bliver “for gammelt”, så bliver det nemlig til radon. Det siver derefter op til overfladen gennem sprækker og åbninger. Derfor kan det være alle steder uden man er klar over det. Som sagt kan det store helbredsproblemer for os mennesker, derfor er det vigtigt du er opmærksom på det. 

Radonmåling er vejen frem 

Der kan ikke herske tvivl om, at det her er seriøst. Grundet de helbredsmæssige problemer radon skaber, har myndighederne også i højere grad skredet ind de seneste år. I den forbindelse er der kommet en række krav for nybyggeri, som er gældende for alt der er bygget efter 2010. Men hvad kan du selv gøre? Svaret er radonmåling. Der findes mange forskellige apparater som kan måle niveauet i dit hjem. Det mest effektive du kan gøre er at anskaffe dig en lukket måleboks til radonmåling. Radonhuset.dk er førende i landet indenfor netop radonmåling. Her finder du et stort udvalg af forskellige måleapparater som du kan bruge. Udover at have udstyr til radonmåling, så kan Radonhuset også hjælpe med rådgivning, hvis du skulle være i tvivl om, hvordan du griber det an. 

 

Radonmåling kommer i mange forskellige størrelser. Du kan få de helt simple, og billigere, måleapparater der er oplagt til dig som skal måle for første gang. Derudover kan du få større og mere avancerede systemer til radonmåling. Disse vil typisk være en elektronisk indeklima monitor. Mange går fejl af disse, da de er en del dyrere. Men faktisk er det kun på den korte bane de er det. De har nemlig væsentlig længere levetid. Der er ingen tvivl om, at de elektroniske indeklima monitorer er vejen frem. Du finder ligeledes et udvalg af disse på Radonhuset.dk. En ting er helt sikker og det er at du ikke må undervurdere vigtigheden i at få styr på radon i dit hjem. Jo før jo bedre. I værste tilfælde kan det give fatale følger, hvis ikke du kommer det til livs.

Related posts