BadmintonboldFritid og Rejser 

Øg kvaliteten af dit badmintonspil med de rigtige badmintonbolde

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

Er du badmintonspiller enten på amatørplan, semiprofessionelt plan eller eliteplan, så ved du formodentlig, at gode badmintonbolde er altafgørende for et godt spil badminton. Nogle kan bedst lide at spille med plastikbolde, og nogle er mest til fjerbolde, og det er et valg, du selv afgør. Den helt store forskel er, at plastikbolde holder længere, men til gengæld giver de ikke den samme føling og lyd, som du kender fra fjerbolde. Selvom du formodentlig ønsker at spare penge, der hvor du kan, så anbefales det ikke at spare på badmintonbolde og kvaliteten af dem. På Badmintonsiden finder du et udvalg af de bedste badmintonbolde, herunder fra kendte kvalitetsmærker som Forza, Yonex og RSL. Disse er alle ansete badmintonproducenter, der formår at producere gode produkter i god kvalitet til badmintonspillet.

Dette bør du overveje i forbindelse med køb af badmintonbolde

Selvom badmintonbolde findes i både plastik og fjer, så anbefales det på det kraftigste altid at spille med fjerbolde, da de er de bedste. Disse findes i forskellige tykkelser og farvenuancer. Til produktion af de billige badmintonbolde, er det typisk andefjer, der er benyttet. De er oftest tyndere i materielet end de dyre fjerbolde, der er af fjer fra en gås. Når man producerer badmintonbolde bliver de testet for hastighed og flugt – det vil sige, hvor stabil deres rotation i luften er. Gåsefjer anvendes som sagt typisk til de bedre fjerbolde, da de er tykkere og mere robuste end andefjer. Tykkelsen af fjerene er vigtige, fordi det afgør hvor meget badmintonbolden kan klare at blive slået til i løbet af en badmintonkamp eller -træning. Det er altså en svær balance at finde de helt rigtige badmintonbolde, der vil styrke dit badmintonspil. Selve proppen på en badmintonbold er typisk lavet af kork, som er et blødt materiale. På de dyre bolde er der lagt tre lag, som er lagt forskudt for at styrke kvaliteten og holdbarheden. På de billigere badmintonbolde er der typisk to lag kork, da kork er et dyrt materiale. Naturkork som bruges til badmintonbolde giver desuden en langt bedre føling med bolden. Proppens yderside er på de bedste badmintonbolde beklædt med hvidt gedeskind, og er en del blødere end på de billige bolde, som er beklædt med kunstigt plast. Som afslutning på proppen er der et smalt stykke tape i en farvet nuance, som blandt er for at kunne se bolden bedre, når den hænger i luften.

Holdbarheden af badmintonbolde

For at dine badmintonbolde holder længere, så skal du opbevare dem rigtigt. De må nemlig ikke opbevares for varmt, da det kan få fjerene til at knække. Det anbefales derfor, at de opbevares i et fugtskab, som der er i de fleste badmintonklubber i dag. Når de bliver opbevaret i fugtskabe, så forbliver de smidige, hvilket øger levetiden på boldene, og du slipper dermed for gentagene gange i løbet af sæsonen at købe nye. Holdbarheden på en badmintonbold i fjer afgøres desuden af fjerenes kvalitet samt præcisionen på den syning og limning, der er påsat.

Der er altså flere kriterier, der skal være opfyldt for de bedste badmintonbolde på markedet. Nu har du formodentlig en bedre idé om, hvilke badmintonbolde du bør købe næste gang, og hvordan du opbevarer dem for længere levetid.

Related posts