Et glas whisky og pistacienødderUncategorized 

Vil du lære at drikke whisky? Sådan kommer du i gang

Der er noget imponerende og sofistikeret over de mennesker, der kan sidde og nyde et lille glas whisky, imens de koncentreret fornemmer dets smagsnuancer og hurtigt kan bedømme, hvilket geografisk område det er produceret i, eller om det er malt whisky eller grain whisky. 

Vil du også gerne være sådan én? Så læs med her eller gå på opdagelse i whisky-universet på Slikforvoksne.dk.

Whisky er ikke bare whisky

Ligesom vin ikke bare er vin, eller kaffe, te, rom, gin… Der findes næsten uendeligt mange former for whisky, og produktionsmetoder og smagsnuancer varierer alt afhængigt af, hvor det er produceret, hvilke kornsorter der bliver brugt, hvilket kildevand der bliver brugt, hvordan det bliver opvarmet osv.

Bare inden for skotsk whisky findes der et utal af varianter, som varierer i smag alt efter hvor i Skotland de er produceret. Og whisky bliver også produceret i stor stil i f.eks. Danmark, Japan, Irland og Amerika, som alle har hver sit karakteristika. F.eks. er whisky fra Skotland typisk lidt røget i smagen, og whisky fra Amerika – Bourbon-varianten – har en meget sødlig smag.

En rigtig god start ind i whisky-universet er derfor at sætte sig ind i de mange forskellige varianter. Du kan f.eks. finde en oversigt over de mest gængse whisky-typer på Slikforvoksne. Her kan du, op til jul, også finde spiritusjulekalendere, som kan give dig en god introduktion til en bestemt type spiritus. Det er oplagt med en whisky julekalender, men du kan også finde en rom julekalender eller en gin julekalender, hvis du alligevel ikke er helt klar til whisky.

Find sammen med en ven om den nye interesse

Whisky kan være en avanceret interesse at gå ind i, og derfor kan det være en rigtig god idé at gøre det med en ven eller en partner. På den måde kan I gøre whisky-smagningerne hyggelige og sammen diskutere smagsnuancer og dele viden. 

Køb alkohol online til jeres næste whisky-smagning. Her kan I også finde informationer om events med whisky-smagninger i jeres område, så I kan lære endnu mere om den skønne drik.  

Related posts