LysekroneHus og Have 

4 trin til den smukkeste lysekrone eller krystal lampe

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

1. Størrelse

Én af de første ting man skal overveje, når man skal have en lysekrone, er hvilken størrelse lampen skal have. Der har det selvfølgelig også betydning, hvor stort et rum, lampen skal hænge i. Dimensionerne skal tænkes ind, så proportionerne ikke bliver helt forkerte. Der findes forslag til beregninger, men det er mere en smagssag end nogen matematisk beregning.

 

2. Farve

Når man har valgt, eller regnet sig frem til, hvilken størrelse den nye lysekrone skal have, er det næste skridt at tænke over, hvilken farve krystaller lampen skal have. Her kan man med fordel overveje, hvordan samspillet skal være med farverne, der er i rummet. Vil man for eksempel køre tone-i-tone og have matchende krystaller eller ønsker man i stedet at skabe en kontrast. Det kunne for eksempel være, hvis man kører meget mørke og sorte farver i indretningen, og så vælger en krystallampe med røgfarvede krystaller. Her vil opstå en smuk kontrast mellem de kolde farver i indretningen og det varme fra krystallampen – både i krystallernes farve men også fra det smukke varme lys sådan en lysekrone afgiver.

 

3. Opsætning

Når man er nået til, at lampen skal sættes op, og krystallerne påføres, er det at gøre sig selv en tjeneste, hvis man sørger for at gøre arbejdet ordentligt. Det vil sige at man sørger for de rigtige materialer, så loftet kan holde til den tunge lysekrone. Men det vil også sige, at når man skal til det mere fine arbejde med at påføre krystallerne, så anvender man handsker, så man undgår fedtfingre på krystallerne. Derudover kan krystallerne tørres af med en fiberklud, så man er helt sikker på, at de skinner så smukt, som man havde forestillet sig det.

 

4. Rengøring og vedligeholdelse

Når lysekronen har hængt og pyntet i et stykke tid, er det godt med en rengøring af krystallerne, så man beholder det smukke udseende. Det gøres bedst ved at dække af, så fatningen ikke får væske. Dernæst kan man bruge rengøringsmiddel specifikt til krystaller, som sprøjtes på krystallerne (husk afdækning af omgivelser også) og tørres af med et rent viskestykke

Related posts