Den bedste type marinekikkert

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

De fleste, der kender har egen båd, eller har prøvet at befinde sig om bord på et skib, hvor de har haft indflydelse på navigationen, kender nok til vigtigheden i at have en ordentlig marinekikkert. Når man er ude til søs, så er det at observere sine omgivelser en vigtig kundskab, da det øger sikkerheden gevaldigt. Marinekikkerten er derfor en essentiel del af sikkerheden, uanset om man sejler korte eller lange ture. 

7×50, det er den klassiske størrelse, som marine kikkerter er. Kort fortalt så betyder 7×50, at en marine kikkert har en forstørrelse på 7 gange, og at objektivet har en diameter på 50mm. Lige præcis disse detaljer gør, at 7×50 kikkerten er attraktiv inden for det marinære, da der er forholdsvis konservativ forstørrelse, objektiverne er store, samt at det er relativt let at holde forstørrelse stille i søgang. 

Høj forstørrelse er ikke nødvendigvis det bedste

De fleste købere, der leder efter kikkerter, vælger at få efter den højest mulige forstørrelse, men dette er desværre en fejl, da det kan være yderst vanskeligt at holde forstørrelsen stille, både på land, men særligt på vand. Kan man ikke holde styr på kikkerten, så ender det ud i frustrationer, og det kan potentielt have en indflydelse på sikkerheden, da det bliver sværere at danne sig et overblik. 

Høj forstørrelse ude på havet resulterer derfor som regel i et sløret billede, hvorfor 7x50mm altså ofte ender med at blive anbefalet. Dertil så gør objektivets størrelse, at der kan komme rigeligt med lys ind, hvilket gør at brugeren kan se på trods af, at omstændighederne ikke er ideelle. Dette gør sig særligt gældende, når sejlere henholdsvis sejler ud og hjem igen, tidligt om morgenen eller sent om aftenen. 

Fordelene ved 7×50 kikkerter

Endnu en fordel ved 7×50 kikkerterne er, at lige præcis de parametre, gør, at der er en relativ stor såkaldt “exit pupil”, hvilket er størrelsen på det billede, du ser, når du kigger ind i kikkerten. Hvis dine egne pupiller er større end selve exit-pupillen, så ender du med at se et lille billede, der er omringet af mørke. Er exit-pupillen større end dine egne pupiller, så ser du et klart billede fra kant til kant. Måden disse kikkerter er bygget på muliggør derfor, at du på trods af skibets gyngende bevægelser, fortsat kan se klart og tydeligt gennem kikkerten. 

Related posts