Kvinde holder en striktrøje over næsenUncategorized 

Derfor er bambus godt til bæredygtigt tøj

Vores forbrug af tøj har store miljømæssige konsekvenser. Rovdrift på naturen ved dyrkning af for eksempel bomuld og udledning af forurenende stoffer ved kemisk fremstilling af viskose udgør to poster, som meget destruktion af jordarealer og vandløb kan tilskrives. At de fleste af os køber nyt tøj hele tiden i stedet for at tænke bæredygtigt speeder også processen op.

På det seneste er mere miljøvenlige alternativer ved at træde frem på markedet, hvor du i dag finder bæredygtigt tøj. Det er bambus tøj til en vis grad, af hvilket du blandt andet kan finde undertøj for eksempel inde på Boody.dk. Bambustekstiler kan enten være hårde som linned eller bløde som bomuld, afhængigt af hvordan de er produceret. Dyrkningen er afgjort mere bæredygtig end ved bomuld, og det er hér, bambus tøj har en niche som økologisk tøj.

 

Klarer sig uden pesticider, genplantning og gødning

Så hvorfor er dyrkning af bambus mere skånsomt mod miljøet end bomuld, der i århundreder har været blandt de mest populære afgrøder at lave tekstiler af? Her kan nævnes tre grunde:

  • Bambus har ikke behov for pesticider, altså giftstoffer rettet mod ukrudt eller sygdom, da bambusgræs allerede indeholder stoffer mod svampeangreb og bakterieinfektion.
  • Bambus vokser ligesom græsset i din have op igen, efter dets rør klippes af. Af den grund skal der ikke plantes nyt bambus hele tiden, hvilket også sparer arbejdskraft.
  • Bambus har ikke samme behov for gødning som bomuld. Ikke at bambus ikke tager evt. organisk gødning til sig og vokser sig større, men planten formår at klare sig uden.

 

Bambus giver mere økologisk tøj

Det er ikke spor svært at se, hvorfor bambus er en mere miljøvenlig afgrøde. Til alt det ovenstående skal nævnes, at bambus også vokser hurtigt, hvilket enhver med bambusgræs i baghaven kan attestere, når de hvert år skal have den store havesaks frem for at trimme det.

Af den grund har bambus tøj været fremhævet som et eksempel på mere bæredygtigt tøj. Dets miljøvenlig skal dog vurderes i det konkrete tilfælde, da det afhænger af tekstilets produktion.

Related posts