En mand hælder rødvin op i 2 glas på en restaurantUncategorized 

Drik vin med nydelse

Vin skal drikkes med nydelse – og gerne med lidt salt snack til. Os danskere elsker at drikke vin, og mange af os har også en yndlings rød- eller hvidvin. Men det er ikke kun rødvine og hvidvine, vi elsker at drikke. Når Rådhusklokkerne ringer nytårsaften, så skal den helt rigtige champagne også drikkes, ligesom vi til de lune sommeraftener helst skal have en lækker rosévin til grillmaden. Vi har med andre ord alle hver især vores personlige favoritter, som vi nyder at drikke til højtider og andre hyggelige stunder.  

Der findes mange steder, hvor man kan købe lækkert kvalitets vin – og det er uanset om det er en fysisk butik eller en webshop. Ikke desto mindre har Winther Vin nok Danmarks bedste udvalg af vine og champagner.  

Find en passende vin til din madlavning

Til alle gode retter findes der vine, som komplementerer maden rigtig godt. Vi kan alle sammen blive enige om, at hvidvine passer godt til de allerfleste forretter. Forretter som rejecocktails, lakseroulader eller tunmousse passer perfekt med en kølig let syrlig hvidvin. En huskeregel som er værd at have med er, at jo mere syrlig maden er, jo mere syrlig karakter skal hvidvinen også have. På samme måde skal en kraftig og intens hovedret også have supplement af en kraftig rødvin for at understrege madens karakter.

Når det kommer til champagne, så drikker de fleste den alene, som den er eller suppleret af lidt sødt i form af en kransekage. Men de lidt kraftigere mad-champagner går fint i spænd med østers, kaviar, sushi, diverse oste og tapas. Generelt passer champagnen rigtig godt med skaldyrsretter og fine forårssalater med asparges og artiskokker.

En god rosévin til den lune sommeraften

Når de luner sommeraftener bider på, så er der ikke noget bedre end et forfriskende glas rosévin. Rosévinen er fast inventar om foråret og sommeren, og det er en vin, man ikke kan komme udenom. Ligesom med andre typer af vine så kan rosévinen drikkes alene, men den passer også godt til det meste grillmad. Rosévinen har desuden den fordel, at den både kan drikkes til forretter, hovedretter og desserter.

Related posts