En rådhåret kvinde børster sine tænder med en eltandbørsteUncategorized 

Eltandbørsten – en effektiv måde at få børstet tænder på

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

Er du endnu ikke gået over til elektrisk tandbørste? Med en eltandbørste kan du rengøre dine tænder på en anderledes – og ofte også bedre – måde end en almindelig, traditionel tandbørste. Tænderne skal som udgangspunkt altid børstes i ca. to minutter uanset, om du bruger en almindelig tandbørste eller en eltandbørste. Derudover er det også vigtigt at supplere med tandtråd, da de fjerner alle de resterende madrester mellem tænderne, som tandbørsten ikke kan fjerne.

Faktisk er der lavet flere videnskabelige undersøgelser inden for de sidste par år, som har fundet ud af, af mikroorganismer fra madrester i munden øger risikoen for demens og blodpropper. Derfor er det det strengt taget livsvigtigt at børste sine tænder grundigt to gange dagligt og supplere med tandtråd – det kan nemlig forlænge dit liv! Afslutningsvist kan du også afrunde hele seancen med tandstikker, da de f.eks. er gode til lige at fjerne plak. 

Fordelene med en elektrisk tandbørste 

Der er flere fordele med en elektrisk tandbørste. Først og fremmest sikrer du, at resultatet bliver mere ensformig og korrekt hver gang, du børster tænder. Yderligere skal du ikke selv lave børstebevægelserne, hvorfor det også er mindre krævende. Det er også en af grundene til, at bl.a. børn og ældre har glæde af en eltandbørste. 

Med en elektrisk tandbørste får du også børstet tænderne mere dybdegående, så plak og bakterier effektivt fjernes, hvorfor du ikke udvikler caries, parodontose eller lignende. Omvendt skal du huske at lade din elektriske tandbørste op, når den ikke er i brug, da det sikrer, at du kan få det fulde udbytte, når du næste gang skal bruge den.

Oprethold de gode vaner 

Vores tænder skal holde hele livet, og derfor er det virkeligt vigtigt at opretholde de gode vaner i forbindelse med tandbørstningen. Går man bare 100 år tilbage i tiden, var det helt almindeligt at unge og voksne fik trukket sine tænde ud – vel at mærke uden bedøvelse – fordi tænderne var rådne på baggrund af manglende tandbørstning. De heldige, som havde råd, kunne få et gebis. Heldigvis er vi blevet klogere siden dengang, hvorfor de fleste også beholder deres tænder gennem hele livet. 

 

Related posts