En masse sund mad samletUncategorized 

Stofskifte og stofskifteproblemer

Egentlig er det de færreste, der sådan rigtigt ved, hvad stofskiftet er, og faktisk forholder det sig sådan, at mange døjer med stofskifteproblemer, uden de overhovedet er klar over det. Når det gælder stofskiftet og problemer med det er problemet ofte, at stofskiftet er enten for lavt eller for højt. Heldigvis findes der råd for dette – blandt andet en kostomlægning eller indtag af kosttilskud. Hvis du er interesseret i dit stofskifte, så bliv klogere på stofskifteproblemer her.

 

For lavt stofskifte – kost og kosttilskud

For lavt stofskifte ses ofte hos ældre, og er samtidigt mere udbredt blandt kvinder end blandt mænd. Faktisk forholder det sig sådan, at mindst 2 ud af 100 kvinder over 60 år lider af for lavt stofskifte. Problemer med for lavt stofskifte ses hyppigst via symptomer så som nedsat appetit, vægtøgning, forstoppelse og langsom puls. Har du for lavt stofskifte, bør du ændre i dine kostvaner og holde dig for øje, at du kun får den mængde jod, som din krop har brug for. En god regel er, at der i en varieret, dansk kost er den rette mængde jod efter tilsætning af jodbaseret salt. Endvidere har du mulighed for at købe diverse kosttilskud, der sørger for at bibeholde din krop i normal form. Er dine stofskifteproblemer alvorlige, bør du dog altid søge læge. Her vil du ofte blive behandlet med stofskiftehormon-tabletter. Dosis øges gradvist, og behandlingen varer tit resten af livet, med kontrol af stofskiftet 1-2 gange årligt.

 

Forhøjet stofskifte – kost og kosttilskud

Døjer du med et forhøjet stofskifte, vil du ofte opleve indre uro, svedtendens eller hjertebanken. Herudover betyder et forhøjet stofskifte i de fleste tilfælde, at du taber dig gradvist, selvom du har en øget appetit. Et forhøjet stofskifte kan blandt andet komme af cigaretrygning, for lidt eller for meget jod i kosten og/eller stress. Ved forhøjet stofskifte bør du oveveje din kost grundigt. Det anbefales, at du spiser sundt og varieret samt undgår produkter med et højt jodindhold. Ydermere er det en mulighed at indtage nogle bestemte kosttilskud, der har til formål at bringe din krop i balance igen.

Related posts