Trommernes rolle i musikalske opsætninger

Musik, som vi kender det, udvikler sig kontinuerligt, år for år. Der foregår en konstant udvikling, og de grænser, som vi troede, at musikken havde nået, bliver brudt på ny gang for gang. Musikken udvikler sig inden for hvilke toner, der bliver brugt, hvilke lyde der anvendes samt hvordan lyrikken ændrer sig. Nu findes der mange forskellige genre i musikkens verden, og det kan derfor være svært at fastslå, hvad der præcis ændrer sig. Men selvom, vi ikke kan fastslå præcis hvad der ændrer sig, så kan det fastslås, hvad der ikke ændrer sig; netop trommernes indvirkning på musik. 

Trommesættet, som vi kender det i dag, blev opfundet i 1919, hvorhen det siden da har påvirket musikken på en måde, som ingen andre instrumenter har kunne. Det er svært at forestille sig musik i dag uden trommer. Man skal blot forestille sig sin yndlings sang, og hvordan denne ville lyde uden trommernes styrke, flow og groove; det er stort set umuligt. Der bliver selvfølgelig spillet akustiske versioner, hvor det blot er guitarer, der indgår, men der mangler en dyb lyd i disse opsætninger. 

Trommerne bygger det musikalske fundament

Tit og ofte er det trommeslageren, der sørger for at bygge fundamentet til en given rytme i en sang. Det er trommerne, der sætter tempoet for de andre instrumenter og musikere, som efterfølgende kan bygge på med lyde. Dette er også ofte måden, man laver musik på i studier, hvor at trommerne er det første, der bliver arbejdet på. Det traditionelle trommesæt har også været under udvikling siden dens oprindelse, hvorfor at trommeslagere i dag også kan være fleksible i forhold til hvilke toner og lyde, de ønsker at inkorporere. Der er eksisterer et stort udvalg af trommer og bækkener, man kan tilføje, så ens lyd bliver unik. 

Men trommernes vigtighed kan også i visse tilfælde ende med at være deres svaghed. Grundet trommernes fundamentale rolle i forhold til at etablere og opretholde rytme, så kan trommeslageren i de fleste tilfælde heller ikke bevæge sig for langt fra den aftalte melodi som eksempelvis en guitarist kan med soloer. Det kreative aspekt bliver derfor sat på bagsædet, så de resterende musikere kan udfolde deres kreative evner. Det er helheden, der er vigtig i musik for trommeslageren, hvorfor at de i visse tilfælde skal tone deres egne udfoldelser ned, og lade de andre instrumenter skinne. 

Hvad kræver det at være en dygtig trommeslager?

At være en dygtig trommeslager kræver derfor tålmodighed, dømmekraft og et musikalsk øre for at vurdere, hvornår at der er mulighed for en eventuel solo eller kreativ udfoldelse. Et andet instrument, der til dels minder om trommerne er bassen. Bassisten har i høj grad den samme rolle som trommeslageren, hvor de begge er med til at udforme rytmen. Guitaristen og sangeren har som resultat mulighed for at tilføje lyde og toner, der gør sangen unik. 

Som trommeslager er man i de fleste musikalske opsætninger lederen af bandet, idet trommeslageren sørger for, at de andre medlemmer har en tråd at følge i form af rytmen. Det kræver derfor også, at man har et godt sæt trommer af høj kvalitet, så man virkelig kan frembringe de vigtigste nuancer. Hos Drumlimousine har de et stort udvalg af trommer, hvor der både forhandles trommesæt, bongotrommer og andre typer.

Related posts