tjekkisk ølUncategorized 

Derfor skal du prøve tjekkisk øl

Tjekkisk øl er verdensberømt, og det er ikke helt tilfældigt. Udover at Tjekkiet faktisk er det land, der drikker allermest øl i verden, så kan du smage tjekkisk øl over det hele i Prag såvel som i alle andre tjekkiske byer. Tjekkisk øl er billigt, men smagen er langt fra billig. Den mest kendte tjekkiske øl er muligvis Pilsner Uruqell og pilsneren helt generelt. Den lidt lysere og gyldne farve er nærmest kendetegnende ved tjekkisk øl. Og så skal den serveres ved kældertemperatur og med et perfekt cremet lag skum ovenpå. Mange danskere tager faktisk til Tjekkiet med det formål at drikke øl og købe øl med hjem. Og er du mere til den mørke farve? Så bare rolig. Du kan naturligvis også finde lækker tjekkisk øl i en mørk udgave.

Historien om tjekkisk øl

I Tjekkiet har de drukket tjekkisk øl i rigtig, rigtig mange år. Faktisk så mange år, at det ikke er helt sikkert, præcis hvor længe. Grunden til at tjekkisk øl er så lækkert, som det er, er at den tjekkiske jordbund og de klimatiske forhold er ideelle til dyrkning af humle. Derfor har der været dyrket humle i Bøhmen siden år 859, og denne humle har været brugt til eksport siden 903. Umiddelbart blev der dog først brygget tjekkisk øl fra ca. år 1000, men der er også vidnesbyrder, der fortæller, at den tjekkiske alkoholiske drik er endnu ældre.

Sådan finder du billig tjekkisk øl

Selvom tjekkisk øl er billigt, så er det faktisk primært i Prag, at du kan finde de billige priser. Den alkoholiske drik var billig på verdensplan under kommunist-styret, men kommunisterne tog mulighederne or givet og fik aldrig investeret i og udviklet bryggerierne. Selvom industrien i dag er blomstrende, og markedet kun bliver større og større, så er det ikke lykkedes for tjekkisk øl at blive billigere i andre lande. Derfor finder du billig tjekkisk øl i Prag, men i de øvrige byer i Tjekkiet såvel som i andre lande, er de billige priser svære at finde.

Er du hel vild med tjekkisk øl, vil det være billigere for dig at leje et fadølsanlæg. Det er en væsentlig billigere literpris, og så vil nogle også mene, at det smager langt bedre. Du kan for eksempel leje et billigt fadølsanlæg hos Platan Øl til din fest – eller bare til dit eget forbrug.

Related posts