IP-kamera-kameraovervaagningHus og Have Teknik og Motor 

Fordele ved IP-kamera

Som I nok ved, har jeg lige investeret i udendørs IP-kameraer til hele huset. Både for min egen, men også for familiens sikkerhed. Det er bare rart altid at have udsyn og beviser, hvis der nu engang skulle ske et eller andet. Forhåbentlig virker de også lidt som et værn mod potentielle indbrud, hvis tyvene da ser dem, inden de beslutter sig for at prøve at komme ind.

Jeg husker at jeg en gang så et klip i tv om indbrudstyve, hvor han nævnte at hvis der var opsat alarm eller kameraovervågning, gik han bare videre til næste hus på gaden, som ikke var lige så svært at komme ind i. På den måde kan man jo sige at man lidt skubber problemet videre, men det kan jo ikke være mit problem, når jeg bare prøver at sikre mit eget hus. Så må mine naboer da bare gøre det samme.

Nå men her kommer de forskellige fordele:

1.     IP kameraer er trådløse

Ja, som navnet måske afslører for de teknikkyndige, så er IP-kameraer altså trådløse. De kører nemlig over dit eget Wi-Fi i huset/lejligheden. Det stiller selvfølgelig nogle krav til hastigheden på dit internet og Wi-Fi-dækningen i dit hjem, men til gengæld slipper du altså for at skulle trække kabler fra hvert kamera ind til modtagerboksen. Dette gælder selvfølgelig kun, hvis det er udendørs IP kameraer du har sat op. Men disse kabler skal jo helst gerne ind i huset hurtigst muligt, da de ellers bare kan klippes over af dem som vil ind. Men dette slipper du selvfølgelig for med et IP-kamera. Her er det kun det lille strømkabel der skal hen til kameraet, og dette kan hurtigt tilkobles hvis der for eksempel er trukket kabler til spots i udhænget.

2.     Bevægelsessensor og nightvision

De kameraer jeg har installeret er udstyret med bevægelsessensorer og nightvision. Det betyder at de ikke konstant filmer, og dermed fylder enten SD-kortet i kameraet eller harddisken op, som det bliver lagret på. De aktiveres nemlig kun når der er registreret bevægelse eller lyde foran kameraet. Nu tænker du så nok, at det aktiveres så snart at der sker det mindste foran IP-kameraet, men nej! Det er nemlig et system der selv lærer, jo længere du bruger det. Derfor bliver det bedre og bedre til at opfatte hvornår det skal filme, og hvornår det ikke skal. Nattesyn eller ”nightvision” gør også at kameraet selvfølgelig ikke er ubrugeligt om natten – det ser nemlig super godt, selv i totalt mørke, ved hjælp af infrarødt syn.

3.     Følg med på appen

Du kan se hvad alle overvågningskameraer fanger via din telefon. Der medfølger nemlig en app, som gør at du kan følge med i hvad der sker live. På den måde kan du overvåge hvad der sker derhjemme, mens du f.eks. selv er ude eller på ferie. Det kan også være at du mistænker naboen for at smide hundelort over hækken, eller barnepigen for at gå og stjæle derhjemme. Med et IP-kamera, kan du se det hele, og se om det bare er dig der har noia eller om der er noget om snakken.

4.     Opbevar data i skyen

Når nu hele fordelen ved at bruge et IP-kamera er, at det hele kører via nettet, og du kan følge med over det hele, er det selvfølgelig kun naturligt at du kan få det hele opbevaret i skyen. Hele video-streamen bliver krypteret og kan opbevares ved hjælp af Cloud Storage hvis du vil det. Her kan de se det hele via din app, hvornår du end skal bruge det. Dette er også smart, hvis indbrudstyve finder optageboksen, og tænker at de bare kan løbe med den, for at smadre beviserne. Eller hvis huset brænder, og forsikringen kan bruge optagelserne til at bestemme hvor branden er opstået.

Jeg købte mine IP-kameraer hos www.SpyDK.dk, som efter min mening har de bedste trådløse overvågningskameraer. Alle de funktioner, som jeg har nævnt i min liste, er inkluderet i deres overvågningskameraer – både deres indendørs- og udendørs IP-kameraer.

Related posts