En mand har ondt i lændenUncategorized 

Sådan kan du blive behandlet for diskusprolaps i lænden

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

En diskusprolaps i lænden kan ramme folk i alle aldre. Det er underordnet, om du er meget fysisk aktiv, eller om du er decideret inaktiv – én forkert bevægelse eller ét tungt løft kan resultere i en diskusprolaps i lænden. Men er du i god fysisk form samtidig med, at du jævnligt laver rygøvelser, kan du forebygge en eventuel diskusprolaps i din lænd. I nogle sjældne tilfælde kan det være nødvendigt med en operation for at fjerne smerterne, men i de fleste tilfælde er korrekt rygtræning samt smertestillende medicin tilstrækkelig behandling.

Symptomer på diskusprolaps i lænden 

En stor andel af dem, som har en diskusprolaps i lænden, de vil faktisk ikke bemærke, at de har en diskusprolaps. Men for personer, som oplever symptomer, vil smerterne varierer alt efter, hvilke nerverødder, der irriterer. Ofte vil smerterne stråle ned til benene og fødderne – ja sågar helt ned til tæerne. Der kan også forekomme føleforstyrrelser i de samme områder, ligesom musklerne i benene bliver påvirket. I de fleste tilfælde vil der være en prikkende, isnende fornemmelse, som kan være meget smertefuld. I nogle mere sjældne tilfælde kan en diskusprolaps i lænden afstedkomme, at man ikke kan kontrollere vandladning eller afføring.

Behandling af diskusprolaps i lænden

En diskusprolaps kan behandles på flere forskellige måder. Det afhænger først og fremmest af, hvor alvorlig diskusprolapsen er. Som allerede nævnt kan en operation være nødvendig, hvis du i forbindelse med en diskusprolaps døjer med vandladningsproblemer. Her kan det være hensigtsmæssigt, at blive opereret så tidligt som muligt. Men hvis du ikke allerede har en diskusprolaps, er det også vigtigt at fokusere på de forebyggende behandlinger. Det har f.eks. stor betydning, at du træner dine ryg- og mavemuskler, ligesom du skal prøve at undgå tunge, ensartede løft. Så hvis du har et fysisk hårdt arbejde, som kræver, at du løfter tunge ting, så kan det være en god idé at være mere opmærksom på, hvordan du foretager disse løft, så du ikke beskadiger din rygsøjle.

Nogle personer er dog mere disponeret end andre for at udvikle en diskusprolaps. Det kan f.eks. være, hvis de har medfødte fejl på rygsøjlen.

Related posts