Uncategorized 

Sådan vælger du en fiskestang

Dette indlæg indeholder betalt annoncering og promovering af produkter.

Når du skal vælge din første fiskestang, vil du hurtigt opdage, at der er mange forskellige fiskestænger. Den type fiskestang, som egner sig bedst til dig afhænger i høj grad af hvilken type fiskeri den skal bruges og hvor ofte den skal bruge. I det følgende vil vi gennemgå nogle af de vigtigste elementer, der kan hjælpe dig med at finde frem til den perfekte fiskestang til netop dit behov. 

 

Hvilken type fiskeri skal fiskestangen bruges til?

Fiskestænger designes forskelligt afhængig af hvilken type fiskeri, de er lavet til. Der findes eksempelvis fluefiskestænger, bombardafiskestænger, surfcastingstænger, pirkestænger, spinnestænger og mange flere. Der er forskel på hvad der er en god fluefiskestang og hvad der er en god havfiskestang. Derfor bør du selvfølgelig vælge en fiskestang, der er lavet til den type fiskeri, som du primært vil beskæftige dig med. 

 

Hvor ofte skal din fiskestang bruges?

Fiskestænger varierer meget i pris. Du kan for eksempel finde fiskestænger til 200 kr. og helt op til 7000 kr. Prisen varierer også i forhold til hvilken type fiskeri fiskestangen er lavet til. Den billigste fluefiskestang vil for eksempel ofte være dyre en den billigste havstang eller pirkestang. 

Et godt tip er at tænke over, hvor ofte du tager på fisketur, når du skal vælge en fiskestang. Hvis du eksempelvis tager på fisketur næsten hver uge, så kan det godt betale sig at købe en fiskestang i de høje prisklasser. Hvis du derimod kun kommer afsted engang imellem, så vil det nok være fint med en billigere fiskestang. 

 

Hvor lang skal fiskestangen være?

Mange lystfiskere er nok enige om, at jo længere fiskestangen er, jo bedre er fiskestangen. Med en lang fiskestang kan man kaste endnu længere og for mange fiskearter vil man have mere kontrol over fisken med en længere fiskestang. Til gengæld er det også ofte svære for begyndere at styre en meget lang fiskestang. Som nybegynder er det derfor ikke nødvendigt at vælge den længste fiskestang. Længden af fiskestangen varierer desuden også i forhold til hvilken type fiskeri fiskestangen er lavet til. Ved kystfiskeri efter havørred kan man sagtens bruge en fiskestang på helt op til 10 fod, men ved put and take fiskeri er det fint med en fiskestang på 7-9 fod. 

 

Related posts