Sims 4Teknik og Motor 

Sims 4 holder stadig

Alle der er vokset op i 90’erne eller start 00’erne har et eller andet forhold til The Sims. Selvom det første The Sims udkom i 2000 og det nyeste, Sims 4, udkom tilbage i 2014 er det stadig et vældigt populært spil. Det er meget ukarakteristisk for et PC spil, at være relevant i så lang tid, som det er tilfældet for Sims 4. Faktisk er det snart 5 år siden Sims 4 udkom til PC og det er alligevel stadig at finde på børnenes ønskesedler hver jul og til fødselsdage. Hvordan formår Sims 4 stadig at holde sig relevant så mange år efter udgivelsen? Det vil jeg forsøge at svare på i dette indlæg.

Ingen kan hamle op med Sims 4

Først og fremmest bliver vi nødt til at kigge på alternativerne til Sims 4. Hvilke andre spil kan du få den samme spiloplevelse som du kan i Sims 4? Det er et ret simpelt svar, ingen steder. Der findes ikke nogen “rigtige” alternativer til Sims 4. Nogle vil lave en konklusion, at det er nemt at udvikle et spil, der er relevant de næste 5 år, hvis ikke der er nogle alternativer i form af konkurrerende spil. Det er klart, at det er en af hovedårsagerne til den succes spillet har haft. Men der er en god forklaring på, at der ikke findes nogen alternativer på spilmarkedet og det er fordi Sims 4 er så godt et spil og så gennemført lavet, at andre spiludviklere simpelthen ikke mener de har en chance. Sims 4, sammen med de tidligere udgivelser, har cementeret sig selv på markedet i sådan en grad, at det vil tage et mirakel at vælte dem af pinden. Det er en kamp, som ingen andre har valgt at gå ind i og det er EA og Sims seriens fortjeneste.

DLC / udvidelsespakker er vejen frem

Selvom der ikke er nogen direkte konkurrence fra lignende spil, skal man ikke undervurdere konkurrencen fra andre spil, som har samme målgruppe. Derfor har Sims 4 også været dygtige i andre facetter. Der er nemlig løbende, i alle 5 år, kommet opdateringer samt udvidelsespakker / DLC til Sims 4. Det betyder at der konstant er kommet nyt content og spillet føles derfor nyt og friskt for selv dem der har spillet i mange år. For de spillere der holder et års pause vil komme tilbage og finde ud af spillet er fyldt med nye ting, at lave og nye features sammenlignet med sidst de spillede. Det er noget EA har gjort meget ud af og med stor succes.  

PC og Mac, samt lave minimumskrav

Et sidste punkt EA og Sims 4 har været dygtige er at have lave minimumskrav til hvad det kræver af computeren og køre spillet. Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Sims 4 henvender sig til den yngre målgruppe. Det er ofte børn som ikke har sin egen computer og hvis de har så er det en billig en. Derfor er målgruppens computeren oftest ikke særlig kraftige. Her har EA været snu og lave et spil, som ikke kræver det helt store af din computer, så flest mulige kan spille Sims 4. Dertil kan man både spille Sims 4 på PC og Mac.

Related posts